ΓΛΥΚΌ

Vegan μπισκότα κολοκύθας με chocolate chips

12-14

Μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας

Χρόνος εκτέλεσης

Το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της κολοκύθας οφείλεται στην υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Υλικά

2,5 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης ή 5 δημητριακών που φουσκώνει μόνο του

½ φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας

½  φλιτζάνι σιρόπι αγαύης

2 κ.σ μελάσα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κ.σ γάλα σόγιας 

½ κ.γ αλάτι

½ κ.γ τζίντζερ

½ κ.γ κανέλα

¼ κ.γ μοσχοκάρυδο

3 κ.σ σταγόνες κουβερτούρας

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς τοποθετώντας το ταψί με ένα λαδόχαρτο στο εσωτερικό του.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Στη συνεχεια, προσθέτουμε τη μελάσα, το γάλα σόγιας και τον πουρέ κολοκύθας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  4. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  5. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας
  7. Χωρίζουμε το μείγμα σε 12-14 μπισκότα, απλώνουμε στο ταψί.
  8. Ψήνουμε για 9-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να ηρεμήσουν για 30 λεπτά εκτός φούρνου πριν τα καταναλώσουμε.

Διατροφικός πίνακας

Διατροφική αξία ανά μερίδα

232

Θερμίδες---calories

(kcal)

11,1

Λιπαρά---Fat

(γρ.)

Υδατ/κες---carbohydrates

(γρ)

30

Σάκχαρα

(γρ)

2,36

Πρωτείνες

(γρ)

Αλάτι

(γρ)

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή