Γεια σας! Είμαι η Κατερίνα!

Γεννήθηκα στη Σητεία Κρήτης, τέλη του 1990 όπου και τελείωσα το σχολείο. Από παιδί αγαπούσα τον αθλητισμό και τη μουσική και πιο συγκεκριμένα το τένις και το ακορντεόν. Έτσι λοιπόν τα απογεύματά μου, ιδιαίτερα σε πιο μικρές τάξεις και όταν δεν χόρευα παραδοσιακούς χορούς σε κάποια εκδήλωση- η χαρά μου!- ήταν γεμάτα με τέτοιου είδους ασχολίες.

Το 2008 μπήκα στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησα το 2013. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής-διπλωματικής μου εργασίας ασχολήθηκα με την πειραματική παρέμβαση σε φάρμακα με σκοπό την αύξηση της δραστικότητας και της αποτελεσματικότητά τους. Τότε έγινε και η πρώτη μου δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό European Journal of Medicinal Chemistry με τίτλο : «Αλληλεπίδραση δισθενούς κοβαλτίου με το αντιμικροβιακό φάρμακο enrofloxacin».

Κάποιους μήνες πριν αναχωρήσω για το Εδιμβούργο για τις πρώτες μου μεταπτυχιακές σπουδές, μετακόμισα στην Κέρκυρα για επαγγελματικούς λόγους και κάπου εκεί, συνειδητοποίησα πως θέλω να ζήσω εδώ.
Ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί κανείς να ερωτευθεί έναν τόπο, μα να που έγινε!

Το καλοκαίρι του 2015 αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου όπου μπήκα με υποτροφία, εξειδικεύοντας τις γνώσεις μου στη Φαρμακευτική και Βιολογική Χημεία. Τότε ξεκίνησε και ουσιαστικά η επαφή μου με τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής και κυρίως με την αποτελεσματικότητα και την απορρόφηση αυτών από τον ανθρώπινο οργανισμό. Την ίδια περίοδο παρακολούθησα διαδικτυακά μια τρίμηνη εκπαίδευση από το ΕΚΠΑ με τίτλο «Οργάνωση της έρευνας φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων».

Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο του φαρμακείου στην Αθήνα όπου πλέον οι θεωρητικές μου γνώσεις πάνω στα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής είχαν και πρακτική απόληξη, μιας και ήρθα σε επαφή με πληθώρα εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μπόρεσα έτσι να παρατηρήσω τις διαφοροποιήσεις και να παρακολουθήσω την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων ανάλογα με τον ασθενή, καθώς έλαβα και επιπλέον εκπαιδεύσεις από την κάθε εταιρία ξεχωριστά, πράγμα που μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να εργάζομαι πλέον ως σύμβουλος συμπληρωμάτων διατροφής στο χώρο του φαρμακείου για αρκετά χρόνια.

Το 2017 απέκτησα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στον τομέα της Επιχειρηματικότητας στη Βιοτεχνολογία (Βιοεπιχειρείν) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εντρύφησα στις βιοχημικές και μοριακές τεχνικές διάγνωσης με σκοπό την κατανόηση των μηχανισμών ασθενειών και των νέων τεχνικών διάγνωσης και πρόληψης. Εκπόνησα τη διπλωματική μου εργασία- επιχειρηματικό σχέδιο – με τίτλο «Διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών για ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη και προδιαβήτη». Κατά τη διάρκειά της μελέτησα συγκεκριμένους βιοδείκτες για την πρόληψη της νόσου καθώς και μια σειρά υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη και προδιαβήτη προσεγγίζοντας τη νόσο με ολιστικό τρόπο.

Επειδή όμως όλα είναι θέμα επικοινωνίας, για να μπορέσω να κατανοήσω καλύτερα τους ανθρώπους που ερχόμουν σε επαφή τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, στα τέλη του 2018 ξεκίνησα να εκπαιδεύομαι στην διαφορετική προσέγγιση και τις τεχνικές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) από την Dynamic Equilibrium System και τον International NLP Trainers Association (INLPTA), έναν διεθνή φορέα απ’ όπου και πιστοποιήθηκα.
Και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης των ανθρώπινων διεργασιών, σε ψυχοδιανοητικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο που μου έδωσε τον τίτλο του NLP Wellbeing Coach και του Microexpression and Body Language Practitioner και πλέον του NLP Master Practitioner.

Και έτσι φτάνουμε στο τώρα, αρκετά χρόνια μετά την πρώτη μου επίσκεψή στην Κέρκυρα, να μένω πλέον στο νησί, πραγματοποιώντας ένα όνειρό μου, ζώντας με έμπνευση και πάθος την κάθε ημέρα, δουλεύοντας με ανθρώπους, δίνοντας τους κάτι απ’ τις γνώσεις μου και κάτι από εμένα την ίδια!

Είμαι συν-ιδρύτρια του NLP Wellbeing Corfu, σύμβουλος συμπληρωμάτων διατροφής και εκπαιδεύω την χημεία ποικιλοτρόπως σε παιδιά και ενήλικες!