Γεια σας! Είμαι η Κατερίνα!

Γεννήθηκα και πέρασα όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια σε ετούτο τον όμορφο και ιδιαίτερο τόπο, την Κέρκυρα. Η πρόθεση μου να γίνω διαιτολόγος εμφανίστηκε κάποια στιγμή στην εφηβεία. Τότε ήθελα να λέω στους ανθρώπους τι πρέπει να φάνε για να είναι αδύνατοι και υγιείς. Τώρα ξέρω ότι ήταν η δική μου ανάγκη να ξέρω τι πρέπει να τρώω για να ελέγχω το βάρος μου.
Έτσι το 2010, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισα να κρατήσω τις βάσεις που μου έδωσε το πτυχίο της Χημείας και να συνεχίσω στον κλάδο που πάντα με γοήτευε, τη διατροφή.

Το 2012, αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Oxford Brookes University της Οξφόρδης απ’ όπου απέκτησα πτυχίο στη Διατροφή με άριστα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εκπόνησα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα ‘’ Η επίδραση της κεφαλικής φάσης στα επίπεδα της μεταγευματικής γλυκόζης στο αίμα’’ σε συνεργασία με το Functional Food Centre του Oxford Brookes University. Η εργασία αυτή δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό e-SPEN Journal. Η αναζήτηση όμως και η ανάγκη για τη φροντίδα του ανθρώπινου οργανισμού συνεχίστηκε μέσω της εξερεύνησης της κίνησης του ανθρώπινου σώματος.

Το 2013, απέκτησα πτυχίο διδασκαλίας Pilates και Clinical Pilates.
Από το 2014, διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στην Κέρκυρα. Πολύ γρήγορα, ξεκινώντας να εργάζομαι σαν διαιτολόγος, κατάλαβα ότι ένα διαιτολόγιο κολλημένο στο ψυγείο δεν αρκεί για να ρυθμίσουμε το βάρος μας. Στην αναζήτηση λοιπόν μιας διαφορετικής προσέγγισης, το 2015, ολοκλήρωσα την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας που διοργανώνει το κέντρο διατροφικών διαταραχών Ελλάδας (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το κέντρο διατροφικών διαταραχών Αγγλίας (ΝCFED).
Όμως, η ανάγκη για εξέλιξη και αναζήτηση νέων πραγμάτων δε σταματά πουθενά! Την ίδια χρονιά γνώρισα το μαγικό κόσμο του NLP (νευρογλωσσικός προγραμματισμός) στο οποίο εκπαιδεύτηκα και απέκτησα τον τίτλο του NLP-Wellbeing Coach, πιστοποιημένο από το διεθνή οργανισμό INLPTA. Η εισαγωγή του NLP στη διαιτολογική πράξη έδωσε άλλο χρώμα στην επικοινωνία μου με τους πελάτες αλλα και στην αποτελεσματική δράση αυτών για αλλαγή. Στην αρχή λοιπόν ήθελα να γίνω διαιτολόγος για να μάθω τι πρέπει να τρώω και να λέω και στους άλλους τι πρέπει να τρώνε. Τώρα πια ξέρω καλά ότι η διατροφή είναι αυτοφροντίδα και η συναισθηματική τροφή εργαλείο διαχείρισης των συναισθημάτων που θέλουμε να αποφύγουμε ή να ικανοποιήσουμε. Ξέρω καλά ότι η τροφή είναι θρέψη αλλά είναι και χαρά, και απόλαυση και χρειάζεται να σταματήσουμε να τη βλέπουμε σαν εχθρό.
Ξέρω ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα αλλά απλά τρόφιμα. Ξέρω ότι οι άνθρωποι δεν είναι λαίμαργοι ή αδύναμοι να πειθαρχήσουν αλλά έχουν λανθασμένες ή περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν τους αφήνουν να αλλάξουν το βάρος τους. Και θέλω όλα αυτά που έχω βρει τόσο μέσω της προσωπικής μου σχέσης με το φαγητό όσο και μέσω της επαγγελματικής μου εμπειρίας να σε βοηθήσω να τα βρείς και εσύ γιατί κάθε άνθρωπος κρύβει τη δική του ιστορία με το φαγητό και το σώμα του.