04 Αυγούστου 2022

Πώς να γυρίσω από τις διακοπές “σκασμένος”;

Ο Αύγουστος είναι για τους περισσότερους ο μήνας των διακοπών, όπου φυσικά οι στιγμές χαλάρωσης, οι λιγότερες υποχρεώσεις και η καλή παρέα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά, εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να απολαύσεις όλες αυτές τις στιγμές, αφού αυτές είναι που θα σου χαρίσουν αξέχαστες διακοπές με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις.

Συνεπώς, σκέψεις που γυρνάνε στο μυαλό σου όπως ότι “αν φάω παγωτό θα χαλάσω τη διατροφή μου” ή “απαγορεύεται η ταβέρνα για όσο καιρό κάνω δίαιτα”, όχι μόνο υπονομεύουν τις διακοπές και την ψυχολογία σου, αλλά πολύ πιθανό να επιφέρουν και τα αντίθετα αποτελέσματα στη διατροφή σου μακροπρόθεσμα.

Οι δια-κοπές είναι η ιδανική περίοδος για να δια-κόψεις από την καθημερινότητά σου. Η περίοδος που αφήνεις πίσω υποχρεώσεις και ξεκινάς να γεμίζεις τις μπαταρίες σου για να γυρίσεις πίσω με ανανεωμένη και δημιουργική διάθεση.

Έτσι, σε αυτή τη περίοδο, όπως το μυαλό σου έχει την ανάγκη να ξεφύγει, έτσι και η διατροφή σου είναι πολύ λογικό να δεχθεί κάποιες αλλαγές, είτε αυτό θα γίνει με ένα κοκτέιλ, είτε με ένα παγωτό, είτε με λίγο παραπάνω φαγητό στο ταβερνάκι, είτε όλα αυτά μαζί.

Είναι σημαντικό να αντιληφθείς ότι λίγες μέρες διακοπών, δεν είναι αρκετές για να αναιρέσουν όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου που η διατροφή σου ίσως να ήταν σε ένα πιο ισορροπημένο πλαίσιο.

Σκοπός των διακοπών είναι να αποφορτιστείς από την απαιτητική καθημερινότητα και να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να χαλαρώσει και να έρθει σε επαφή με την φύση και έναν πιο αργό ρυθμό ζωής που έχει τόσο ανάγκη.

Είναι αναγκαίο λοιπόν, την περίοδο των δια-κοπών σου να μείνεις μακριά από κανόνες διατροφής και να έρθεις κοντά  στις ανάγκες του σώματος σου για ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΘΡΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Απόλαυσε λοιπόν το αγαπημένο σου κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα, το παγωτό σου σε έναν απογευματινό περίπατο και όλα εκείνα τα εδέσματα στο ταβερνάκι με θέα το γαλάζιο.

Με μοναδικό σκοπό να γυρίσεις πίσω “σκασμένος” από ευχάριστα συναισθήματα και όμορφες ιστορίες.

Καλό ταξίδι λοιπόν! (ακόμα και αν δεν μετακινηθείς από τον τόπο σου)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διάβασε επίσης

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διατροφή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να γυρίσω από τις διακοπές “σκασμένος”;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί κολλάει η ζυγαριά;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ