ΓΕΥΜΑ

Βελουτέ Μπροκολόσουπα

-

Μερίδες

-

Χρόνος προετοιμασίας

Χρόνος εκτέλεσης

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο γνωστά λαχανικά της οικογενείας των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και αποτελεί ένα από τα πιο εκτενώς μελετημένα λαχανικά λόγω της ισχυρότατης αντιοξειδωτικής και αντικαρκινικής του δράσης.

Υλικά

1 μπρόκολο
2 πατάτες
1 πράσο
2 κρεμμύδια
2 σκελ.σκόρδο
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κύβους λαχανικών
1 κουτάκι φυτική κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε κομμάτια στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί καλύπτουμε με νερό τα λαχανικά και ρίχνουμε τους κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αν θέλουμε το μπούκοβο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειασθεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Αλέθουμε τη σούπα με ράβδο ή στο μπλέντερ και ελέγχουμε την πυκνότητα της. Βράζουμε λίγο ακόμα αν είναι πολύ νερουλή ή αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό αν είναι πολύ πηχτή.Προσθέτουμε την κρέμα στην κατσαρόλα χωρίς να βράσουμε άλλο. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο λεμονάκι.

Διατροφικός πίνακας

Διατροφική αξία ανά μερίδα

260

Θερμίδες---calories

(kcal)

7,5

Λιπαρά---Fat

(γρ.)

Υδατ/κες---carbohydrates

(γρ)

-

Σάκχαρα

(γρ)

6,5

Πρωτείνες

(γρ)

-

Αλάτι

(γρ)

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή