Μαζί με 1-2 κριθαρένια παξιμάδια συνθέτουν μια γευστική πρόταση για βραδινό.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Ενέργεια: 214 θερμίδες
Λιπαρά: 12,1 γρ.
Εκ των οποίων κορεσμένα: 4,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 21,3 γρ.
Εκ των οποίων σάκχαρα: 10,1 γρ.
Πρωτεΐνες: 6,9 γρ.

/ Υλικα

Για 1 μερίδα

  • 4 μικρά καρότα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
  • 1/4 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ. γλυκάνισος
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 30 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι

Σαλάτα με Καρότα, Φέτα και Μυρωδικά

1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε λίγο ίσα ίσα για να μπορούμε εύκολα να τα φάμε αλλά να μην γίνουν και πολύ μαλακά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Έπειτα τα κόβουμε σε κάθετες πλάγιες φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι που το ζεσταίνουμε καλά στη φωτιά βάζουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε τα αρωματικά για να μυρίσουν όμορφα για 1-2 λεπτά. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
4. Προσθέτουμε τα καρότα σε φέτες, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 
5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα κομμάτια της φέτας. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή συνταγής (με μικρές αλλαγές στις αναλογίες): www.akispetretzikis.com