Διατροφική αξία ανά μερίδα

Ενέργεια: 265 θερμίδες
Λιπαρά: 11,5 γρ.
Εκ των οποίων κορεσμένα: 2,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 12,4 γρ.
Εκ των οποίων σάκχαρα: 7,5 γρ.
Πρωτεΐνες: 27,0 γρ.

/ Υλικα

Για 4 μερίδες

  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • 4 καρότα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

Ψαρονέφρι με Πορτοκάλι και Καρότα

Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε λίγο τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
2. Κόψτε το ψαρονέφρι σε παχιές φέτες και αλατοπιπερώνεστε.
3. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει. Προσθέστε λάδι και μετά τις φέτες το ψαρονέφρι.
4. Ρίξτε το κρεμμύδι στο τηγάνι γύρω από το χοιρινό.
5. Ψήστε το για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας. Γυρίστε τις φέτες από την άλλη μεριά και ανακατέψτε το κρεμμύδι.
6. Ψήστε τα για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να βλέπετε ελάχιστο ροζ στις φέτες του κρέατος.
7. Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα πιάτο, αφήνοντας το κρεμμύδι στο τηγάνι.
8. Προσθέστε στο τηγάνι τα καρότα, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας σποραδικά.
9. Μοιράστε το ψαρονέφρι και τα καρότα σε 4 πιάτα και ρίξτε από πάνω τη
σάλτσα.

TIP: Σερβίρετε μαζί με ρύζι.